Menu

Vrchařská koruna
Jesenicka



Aktuality

9.srpna 2019

Na 6. místě v pořadí držitelů cyklo se zapsala MARCELA KUBÍČKOVÁ z Dolní Bečvy, která po vítězství v pěší kategorii zvládla VKJ i na kole.

Stejně jak po dosažení všech pěších vrcholů, nám všestranná sportovkyně z Valašska obsáhle popsala i své zážitky z cyklo zdolávání a nebylo jich málo. První víkend vyrazila sama ze svého oblíbeného penzionu a podařilo se jí zdolat hned devět vrcholů za dva dny. Další si rozplánovala na tři dny a tentokrát v doprovodu manžela, v rámci dovolené. Co se týče zážitků při zdolávání, vydaly by s určitostí na jednu dobrodružnou povídku. Jen namátkou to bylo střetnutí s dvanácterákem, lépe řečeno několikaterákem, což Marcela popsala jako nicnedělání a jen zírání, kdože to před ní z houští vyšel a následně po shlédnutí jejího schváceného stavu majestátně odkráčel směrem, kterým chtěla pokračovat. Vydala se v jeho stopách a skutečně dorazila na další z vrchů. Někdy jsou prostě zkratky hodně zajímavé. Úspěšně dorazila na jeden z vrcholů, který nenašla na mapě. Nezastavil jí ani dav turistů prchajících před bouřkou, když stoupala na Praděd. Od dvou cyklistů se dozvěděla historii přehrady nad Žlutým potokem. Před další letní bouřkou uháněla svižným sjezdem. Nakonec si nechala žluté peklo, a to při zdolávání dvou polských vrcholů. Ale při celkovém nájezdu 364 km a nastoupaných 8517 m nakonec úspěšně, místy statečně, všechno překonala a má za sebou v letošním roce už osmou korunu!

K tomuto výjimečnému výkonu blahopřejeme a přejeme hodně štěstí při zdolávání dalších plánovaných korun v letošním roce.



Zpět Sdílet









?>

Vrcholy


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function vypis_text() in /data/web/virtuals/216537/virtual/www/domains/vkj-bike.cz/vrcholy.inc:11 Stack trace: #0 /data/web/virtuals/216537/virtual/www/domains/vkj-bike.cz/aktualita.php(257): include() #1 {main} thrown in /data/web/virtuals/216537/virtual/www/domains/vkj-bike.cz/vrcholy.inc on line 11